ODMAH IDE U REMETINEC

Marina Lovrić Merzel osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina

29.03.2022.
u 14:21

Bivša županica osuđena je i zbog plaćanja savjetnika, zapošljavanja svoje rodbine, plaćanja privatnih troškova službenom karticom

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je objava presude Marini Lovrić Merzel i drugima, a sud ih je sve nepravomoćno proglasio krivima. 

Uz nju, još su optuženi Dalibor Rožanković, Silvijo Kobešćak i Bernard Popec. 

Bivša SDP-ova županica nepravomoćna je osuđena zbog primanja 100.000 eura mita od Željka Žužića. 


Osim za primanje mita, Lovrić Merzel je zajedno sa svojim nećakom nepravomoćno osuđena jer je novac od mita pokušala prikriti  kupnjom stana u Zadru koji je upisan na nećakovo ime. 

Osuđena je i zbog kupnje zgrade od Bernarda Popeca, koja je prenamijenjena u Hitnu. Ukupni, prema optužnici prenapuhani trošak bio je 11.2 milijuna kuna. 

Bivša županica osuđena je i zbog plaćanja savjetnika, zapošljavanja svoje rodbine, plaćanja privatnih troškova službenom karticom. 

Ona je osuđena na jedinstvenu kaznu od 7 godina zatvora. Oduzet joj i stan u Zadru te joj je oduzeto oko 680.000 kuna. Kobešćak je dobio godinu dana zatvora, a Popec i Rožanković po godinu i pol svaki.  

Marina Lovrić Merzel će nakon objave presude biti odvedena direktno u Remetinec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?