Ispovijest

Majka nikada nije povjerovala da je beba rođena mrtva

09.11.2016.
u 07:00

Zoran Manigoda sa svojom obitelji već dugi niz godina traži svog starijeg brata, za koga su po rođenju davne 1973. godine liječnici rekli da je mrtav. On dodaje da je njegov brat, kao zdrava beba rođena 28. 7. 1973. godine u Mostaru, proglašen mrtvim. Zašto i kako, 43 godine poslije nema odgovora, piše InfoBijeljina.

- Majka i otac živjeli su u selu kod Jablanice, koje je oko 70 kilometara udaljeno od Mostara. Majka je morala ići u mostarsku bolnicu kako bi rodila u njihovom rodilištu - priča Zoran za portal InfoBijeljina tužnu ispovijest koju mu je majka Mitra pričala i dodaje da su nedugo po rođenju njegovoj majci i ocu liječnik i primalja priopćili da je beba mrtva.

- Nitko od njih nije htio pokazati ‘tijelo’ rođenog dječaka, pravdajući to potresnom situacijom, iako su otac i njegov stric, koji su došli u rodilište, dali određenu količinu novca liječnicima da bi doznali što je bilo - priča ovaj čovjek.

Zoran naglašava da su njegovi roditelji sa sela bili neupućeni u slučajeve da je 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća bilo puno slučajeva krađe beba, tako da ima “osnovanu sumnju” da je i njegov brat žrtva trgovine djecom. - To su bile godine uređenja u državi u kojoj nisi smio pitati jer tko si ti da tražiš dokumente o djetetu za koje je rečeno da je mrtvo - kaže Zoran i dodaje:

- Nismo se pomirili s tim, u mostarskoj bolnici, mrtvačnici i arhivi nismo mogli naći ni jedan dokument da je beba rođena ili umrla, izuzev majčinog otpusnog pisma gdje stoji da je porod uspješno obavljen. U međuvremenu doznajemo da su liječnik i primalja koji su obavili porod preminuli te se možda izgubio i jedini način da dođemo do bilo kakve informacije – navodi Zoran.

Ovaj optimistični čovjek, koji je i sam otac dvoje djece, ne odustaje. Moli sve da mu pomognu pronaći bilo kakav trag koji bi mu omogućio da dođe do svog brata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?