Gradonačelnik Mostara

Ljubo Bešlić posjetio škole povodom početka nove školske godine

Bešlić
15.09.2016.
u 14:31

 U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u pratnji načelnika Odjela društvenih djelatnosti Bože Ćorića i voditeljice Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Senade Sadović, posjetio je danas Osnovnu školu Mujage Komadine i Treću osnovnu školu.         

 Tom prigodom učenicima i učenicima koji kreću u prvi razred, te njihovim nastavnicima i roditeljima u ime Grada Mostara i u svoje ime Bešlić je zaželio sretan početak nove školske godine te im podijelio prigodne poklone.         

-  Grad Mostar je u posljednjih deset godina uložio oko 24 milijuna KM za izgradnju i rekonstrukciju i opremanje škola - istaknuo je gradonačelnik Bešlić.          

 U 24 osnovne škole na području Grada Mostara, u prvi razred osnovne škole upisano je ukupno 1006 učenika, od čega 532 dječaka i 474 djevojčice. U prošloj školskoj u prvi razred osnovnih škola bilo je upisano 1038 učenika.

 U ovoj školskoj godini osnovnu školu na području Grada Mostara pohađat će ukupno 8562 učenika, od čega 4403 dječaka i 4159 djevojčica. U protekloj školskoj osnovnu školu je pohađalo 8617 učenika. Srednje škole na području Grada u ovoj školskoj godini pohađa ukupno 4778 učenika, a u prethodnoj je pohađalo 5050 učenika, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

I predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg obišao je danas tri škole povodom početka nove školske godine koja je počela danas. Nastava je trebala početi 5. rujna, a odgođena je odlukom Vlade HNŽ-a zbog vrućina i građevinskih radova koji su trajali na sedam škola.

Ove godine u HNŽ-u u školske klupe osnovnih škola sjelo je 17.853 učenika od čega 9794 učenika koji pohađaju školu po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, te 8059 učenika koji rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku. U klupe srednjih škola danas je sjelo 8417 srednjoškolaca od čega njih 5031 koji rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, te 3386 učenika koji rade po planu i programu na bosanskom jeziku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije