U HRVATSKOM SABORU

Ljubić upozorio na medijsku hajku na biskupa Komaricu

Ljubić
19.05.2016.
u 12:27

Saborski zastupnik HDZ-a Božo Ljubić upozorio je u srijedu u Hrvatskom saboru na, kako je kazao, političko-medijsku hajku koja se vodi posljednja dva dana prema banjalučkom biskupu Franji Komarici.

“Začuđujuće je da je ta hajka pošla od službenih predstavnika Republike Srpske i nakon što je predsjednik entiteta gospodin Milorad Dodik zamjerio gospodinu Komarici na dramatici njegove usporedbe onoga što se dogodilo Hrvatima u Republici Srpskoj s onim što se dogodilo u Bleiburgu. Tome su se priključile sve vodeće stranke iz Republike Srpske uključujući i gradonačelnika Banja Luke”, rekao je Ljubić nakon stanke koju je zatražio na početku zasjedanja.

Biskup Komarica postao je metom napada brojnih političkih stranaka iz Republike Srpske i entitetskih dužnosnika kojima se ne sviđa njegova usporedba zločina u Bleiburgu s onima koju su nad Hrvatima počinjeni u Banjoj Luci tijekom proteklog rata, navodi Hina.

“Svi ste upoznati s političkim incidentom kada na govornici s koje se trebao obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije bilo hrvatske zastave. Kad ovo rade predsjedniku Sabora što rade Hrvatima”, zapitao se Ljubić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?