Odžak

Ljetni festival za mlade i seminar za trenere u okviru CEV-ova projekta

08.08.2017.
u 10:00

U vrijeme kada se u Odžaku odvijaju sadržaji najveće kulturno-zabavne i sportske manifestacije “Posavsko kolo” održana su i dva projekta koja su okupila stotine mladih diljem Bosne i Hercegovine te je u edukativnom dijelu održan i seminar za 40 trenera i sudaca.

Trodnevni seminar za trenere i suce odbojke na pijesku i Ljetni festival za mlade dva su razvojna projekta koja su u Odžaku okupila više od 200 mladih odbojkašica i odbojkaša. Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku u Odžaku okupio je i 20 trenera te 20 sudaca odbojke na pijesku. Po završetku su svim sudionicima uručene diplome, a najboljima zlatne medalje.

Odžak odličan domaćin

- Drago mi je što se Odžak još jednom potvrdio dostojnim domaćinom ovakve prestižne sportske manifestacije koja promovira zdrav život, sport te ujedno druženje i zbližavanje mladih - poručio je Luka Jurić, član Uprave Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Također napominje da su oko tog CEV-ova projekta bili dosta angažirani, no u konačnici je Odžak dobio jedan prestižan sportski objekt, jedinstven u Bosni i Hercegovini, te nekoliko terena koji će služiti mladima za odbojku na pijesku. Na središnjem terenu odbojke na pijesku i devet modificiranih terena na travi u Odžaku odigrali su odlične susrete djevojčice i dječaci dobi od 8 do 18 godina koji su tijekom vikenda na terenima proveli desetak sati u druženju i zabavi igrajući svoj omiljeni sport - odbojku na pijesku.

Edukacija i usavršavanje

Treneri i suci su u skladu s utvrđenim planom i programom rada realizirali teorijska predavanja, dok je u okviru Ljetnog festivala realiziran praktični dio rada. Kao predavači na ovogodišnjem seminaru angažirani su Drago Peslač iz Hrvatske, Anton Pevec iz Slovenije, Marko Stojanović iz Srbije i Kristina Pantelić-Babić iz Bosne Hercegovine. - Osnovni cilj ovog razvojnog CEV-ova projekta bio je edukacija i usavršavanje trenera i sudaca odbojke na pijesku, stjecanje novih znanja, vještina i novih tehnologija koje se koriste u tom atraktivnom sportu - poručuju iz Odbojkaškog saveza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije