Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Lječilištu Reumal prijeti zatvaranje, bez posla ostaje 400 radnika

24. rujna 2020. u 17:42 0 komentara 846 prikaza

Lječilište Reumal u Fojnici u teškom je stanju, zbog smanjenja obima poslovanja i drugih problema poduzeću koje zapošljava 400 radnika prijeti gašenje. O sudbini Reumala u petak će raspravljati Općinsko vijeće Fojnice.

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 tisuća noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju, stoji u najavi sutrašnje sjednice, piše Klix.ba. 

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju obitelji. Međutim, nagomilani financijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj gospodarski subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla.

Uprava Lječilišta Reumal uputila je osnivaču Općinskom vijeću Fojnica, zahtjev za održavanje hitne izvanredne sjednice, a ona će se održati u petak, u 10 sati, u dvorani Općine Fojnica, s jednom točkom dnevnog reda:

1. Aktualno stanje Lječilišta Reumal – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.