Ni danas nije izabrano rukovodstvo

Livno još bez predsjednika i dopredsjednika GV-a

13.02.2023.
u 18:08

Gradsko vijeće Livna ni nakon drugog pokušaja nije dobilo svoje rukovodstvo. Ovoga puta glasalo se tajno, za razliku od prošlog, no, ni to nije pomoglo da jedan od dva predložena kandidata za funkcije predsjednika i dopredsjednika dobiju potrebnu većinu.

Trakavica oko izbora rukovodstva Gradskog vijeća Livna ni danas, na 6. Izvanrednoj sjednici tog tijela, nije dovršena. I dalje ostaju upražnjene pozicije predsjednika i dopredsjednika GV, a dobra vijest je ta da su vijećnici jednoglasni bili kod usvajanja izmjene gradskog proračuna za 2023. kojom je omogućeno JP Komunalno Livno da pokrije dugovanja prema dobavljaču i nastavi s isporukom toplinske energije do kraja grijne sezone.

Gradsko vijeće Livna ni nakon drugog pokušaja nije dobilo svoje rukovodstvo. Ovoga puta glasalo se tajno, za razliku od prošlog, no, ni to nije pomoglo da jedan od dva predložena kandidata za funkcije predsjednika (Sead Hadžijahić iz SDA i Edin Doračić iz SDP) i dopredsjednika (Snježana Teklić iz ŽNL i Ivan Periša iz HDZ BiH) dobiju potrebnu većinu. Veliki broj nevažećih listića pokazatelj je nesuglasja političkih stranaka koje participiraju u Vijeću, kazao nam je današnji ovlašteni predsjedavajući Jandre Hrgić (ŽNL), inače predsjednik Povjerenstva za izbor, imenovanja i administrativna pitanja GV Livna, te dodao: „Prošlu sjednicu, a skoro pa je bilo izabrano, nedostajao je samo jedan glas da se izabere predsjednik Vijeća. Međutim sad su odnosi, čini mi se, malo više poremećeni tako da nijedan vijećnik nije imao ni približno broj glasova kao prošli put.“

I gradonačelnik Darko Čondrić mišljenja je da vijećnici nisu samostalni u donošenju odluka, pa dodaje: „Očito se radi nekakva, rekao bih i svjesna blokada rada ovog GV. Najmanji je problem što se s tim blokira gradonačelnik, već trpe građani, naše institucije, sportski klubovi. Već smo trebali imati pripremljenu odluku za raspodjelu za sport, za novorođenu djecu, a bez rukovodstva to ne možemo napraviti.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?