Široki Brijeg

Kvalitetnija vodoopskrba za stanovništvo u Širokom Brijegu

24.07.2023.
u 17:16

Grad Široki Brijeg za potrebe izgradnje vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići izradio je investicijsko-tehničku dokumentaciju

Grad Široki Brijeg za potrebe izgradnje vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići izradio je investicijsko-tehničku dokumentaciju.

Cilj ovog projekta je kvalitetnija vodoopskrba za stanovništvo naselja MZ Ljubotići (Bagarići, Šarića Dubrava,Visoka Glavica), MZ Kočerin i MZ Privalj. Na izgrađenom glavnom transportnom cjevovodu DN 400 mm na lokaciji naselja Trn priključen je vodoopskrbni cjevovod za naselje MZ Ljubotići. Na glavnom dovodnom cjevovodu (lokacija rijeke Ugrovače) izgrađena je crpna stanica sa sabirnim bazenom. Iz crpne stanice voda se transportira do vodospreme i crpne stanice Kvesići locirane ispod zaseoka Kvesići. Iz vodospreme, preko distributivno-gravitacijskog cjevovoda, opskrbljivat će se naselja Bagarići, Šarića Dubrava, Visoka Glavica i Privalj, a preko crpne stanice i tlačnog voda voda će se transportirati do vodospreme Vukoje 1. Projekt "Izgradnja distributivnog cjevovoda vodosprema Kvesići - Visoka Glavica" sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a nositelj realizacije projekta je Grad Široki Brijeg. Vrijednost projekta je 136.405,13 KM, gdje je Grad Široki Brijeg sudjelovao s 55,26 % ili 75.384,24 KM, a Fond za zaštitu okoliša FBiH s 44,74 % ili 61.020,89 KM.

Projekt je realiziran u razdoblju od 18. veljače 2022. godine do 13. prosinca 2022. godine u skladu s potpisanim ugovorom o sufinanciranju između Grada Širokog Brijega i Fonda za zaštitu okoliša FBiH kroz sljedeće aktivnosti: provođenje procedure javne nabave za odabir izvođača radova; provođenje procedure javne nabave za odabir konzultanta za pružanje usluga stručnog nadzora nad izvođenjem radova; izvođenje građevinskih radova na izgradnji distributivnog cjevovoda vodosprema Kvesići - Visoka Glavica; nadzor nad izvođenjem građevinskih radova; tehnički pregled izvedenih radova. Izvođenjem radova na distributivnom cjevovodu vodosprema Kvesići - Visoka Glavica, u dužini od 2638,89 m, stvoreni su uvjeti da se naselja Bagarići, Šarića Dubrava i Visoka Glavica priključe na vodoopskrbni sustav Širokog Brijega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije