najava

Krišto i Tadić na konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana

Borjana Krišto
26.10.2017.
u 16:39

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić sudjelovat će na 8. Konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana, koja će 27. listopada biti održana u Budimpešti.

Konferencija, koju Narodna skupština Mađarske organizira svake dvije godine s ciljem promidžbe europskih i euroatlantskih integracija među zemljama zapadnog Balkana bit će, kako je najavljeno, podijeljenja u dvije sesije.

Kako se navodi u priopćenju Parlamentarne skupštine BiH, na prvoj sesiji o težnji i rezultatima zemalja zapadnog Balkana u procesu integracija u Europsku uniju, sudionicima će se obratiti Krišto, dok će se Tadić sudionicima obratiti u okviru druge sesije o suradnji zemalja zapadnog Balkana u doprinosu europskoj sigurnosti.

Konferenciju u Budimpešti otvorit će predsjednik Narodne skupštine Mađarske László Kövér, s kojim će se, kako je predviđeno, susreti predsjedatelji obaju domova PSBiH.

Predviđeno je, također, da Krišto i Tadić na marginama konferencije razgovaraju i s predsjednicima parlamenata Albanije i Crne Gore.

Najavljeno je i da će se predsjedatelji obaju domova PSBiH susresti i sa predstavnicima Mađarsko – bh. poslovnog vijeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?