Sarajevo

Krišto i Reichel o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

krišto
VL FOTO
15.12.2015.
u 16:04

Predsjedateljica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s političkim direktorom za Zapadni Balkan, Tursku i zemlje EFTA Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike (SR) Njemačke Ernstom Reichelom o aktualnoj političkoj situaciji i daljnjem tijeku europskih integracija BiH.

Ističući da Njemačka, koja je zajedno s Velikom Britanijom pokretač nove inicijative Europske unije (EU) za BiH, visoko cijeni napredak koji je BiH postigla tijekom ove godine, Reichel je kazao da vodeći političari i institucije u BiH trebaju ukloniti prepreke kako bi BiH uskoro mogla podnijeti kredibilnu aplikaciju za status kandidata za ulazak u EU.

Zahvaljujući Vladi SR Njemačke na snažnoj podršci procesu europskih integracija BiH, Krišto je izrazila nadu da će BiH iskoristiti trenutni reformski zamah i dobru volju institucija EU kako bi početkom godine bila podnesena, a nakon toga i prihvaćena kandidatska aplikacija BiH.

Krišto je također ocijenila da bi ispunjavanje uvjeta za podnošenje kredibilne aplikacije za kandidatski status, kao i ispunjavanje uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u, značilo mnogo za relaksaciju političkih odnosa u BiH.

Razgovoru Krišto i Reichela prisustvovao je i veleposlanik Njemačke u BiH Christian Hellbach, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije