Nasilja sve više

Koronakriza brojne u BiH dovela do točke “pucanja”

nasilje
02.04.2022.
u 09:30
Broj slučajeva nasilja znatno je povećan tijekom koronakrize u BiH. Kako u posljednje dvije godine stručnjaci upozoravaju, zbog pandemije i boravka u izolaciji s nasilnicima došlo je do porasta broja slučajeva obiteljskog nasilja. Teška situacija  
Tehnička koordinatorica Fondacije “Lara” Mirzeta Tomljanović je za Nezavisne rekla kako je broj poziva kojima žrtve prijavljuju nasilje u porastu i ne pada u posljednje dvije godine. - Broj žena žrtava nasilja u posljednje je dvije godine povećan za oko 30% u odnosu na ranije razdoblje - rekla je Tomljanović, dodajući kako je tek početak godine, a već imaju 11 žrtava u Sigurnoj kući, što znači da bi do kraja ove godine taj broj mogao biti znatno veći u odnosu na prethodne dvije godine. Istaknula je kako su ranije žene prijavljivale samo fizičko nasilje. - Nekada su žene prijavljivale samo fizičko nasilje, a imamo i ekonomsko nasilje, seksualno te psihičko koje je, po mom mišljenju, možda i jedna od najtežih kategorija jer je teško dokazivo, a posljedice koje ostavlja traju puno dulje od drugih vrsta nasilja - navela je ističući razloge zbog kojih je dolazilo do povećanja slučajeva nasilja.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?