obilježen početak projekta #pokreniMo

Kordić pozvao sugrađane treće životne dobi da se odazovu na besplatne treninge

pokreniMo
Foto: Fena
1/3
12.07.2023.
u 21:30

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić pozvao je sve umirovljenice i umirovljenike da se odazovu na besplatne treninge,  koji će se odvijati u jutarnjim terminima od 7 do 7, 30 sati.

U mostarskom parku ''Zrinjevac'' večeras je obilježen početak projekta #pokreniMo u sklopu kojeg će u idućih mjesec dana umirovljenice i umirovljenici imati priliku tri puta tjedno u jutarnjim satima trenirati.

Tako je večeras za Mostarske i Mostarce treće životne dobi bilo pripremljeno osvježenje uz lokalne zdrave namirnice kao i predavanje nutricionista. Također, i za najmlađe sugrađane upriličen je poseban zabavni program kroz fizičku aktivnost.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić pozvao je sve umirovljenice i umirovljenike da se odazovu na besplatne treninge,  koji će se odvijati u jutarnjim terminima od 7 do 7, 30 sati.

-Projekt #pokreniMo danas službeno kreće, a ideja je da našim sugrađanima treće životne dobi  omogućimo jutarnje vježbe , druženje i veselje kako bi se razgibali ali i podsjetili na zdrave navike života(…) Mislim da je ovo jedan od načina da se našim sugrađanima u trećoj životnoj dobi odužimo za sve ono što su oni nama dali u svom životu – poručio je gradonačelnik Kordić.

Predsjednik Udruge umirovljenika ''Neretva'' Mostar Tomislav Primorac kazao je kako je ovo jedna lijepa ideja mostarske Gradske uprave. 

- Svi se radujemo i svi su prihvatili ovaj poziv na rekreaciju i druženje u idućih mjesec dana – istaknuo je Primorac navodeći kako se 20 članova Udruge odazvalo rekreaciji u idućih mjesec dana.

O važnosti tjelesne aktivnosti u trećoj životnoj dobi Marko Čavka iz Arena Sport  Centra je kazao  kako je općenit aktivnost jako bitna  zbog zdravlja ali i zbog psihološke situacije.

- Za starije osobe je važno da se bave nekom aktivnošću bilo da je riječ o šetanju, planinarenju ili fitnesu – ustvrdio je Čavka.

Po njegovim riječima, u idućih mjesec dana umirovljenice i umirovljenici će imati priliku upoznati se s odgovarajućim fizičkim aktivnostima, ali i sudjelovati u izazovu koji će im, zahvaljujući sponzorima, donijeti vrijedne nagrade.

Za sugrađane treće životne dobi Čavka preporučuje prilagođeni program  jer ima jako puno zdravstveno bolesnih osoba  odnosno s nekim problemima te navodi kako se prvenstveno moraju  posavjetovati s liječnikom o tome što smiju raditi, a što ne.

Inače, Grad Mostar je  organizator projekta #pokreniMo, a u projektu sudjeluju Master Fitness, Let' Go Fitness Centar, Body Vision Gym i Arena Sport Centar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?