Vlast u Federaciji

Konkretni zadaci pred Vladom, Parlamentom i javnim poduzećima

30.11.2016.
u 07:00

Kraj ove godine okvirni je rok do kojeg federalne vlasti trebaju provesti više od 30 reformskih mjera i tako praktično pokazati da vladajuća koalicija funkcionira unatoč problemima s kojima se suočavala proteklih mjeseci.

Suglasnost unutar koalicije

Stranački lideri su na seriji sastanaka, čini se, postavili stvari na svoje mjesto i sada teško tko može tražiti izgovore za neprovedbu dogovorenog. Konkretne obveze su na Vladi i Parlamentu Federacije te javnim poduzećima koja su nadležna za određene poslove. Izmjene zakona o braniteljima i igrama na sreću, zakon o šumama te niz reformskih zakona bit će indikator budućeg rada vlasti koju čine Hrvatska demokratska zajednica BiH, Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost.

Za neke odluke potrebna je i suglasnosti unutar koalicije na državnoj razini, ali unutar Federacije je doslovno sve u rukama triju spomenutih stranaka. Odnosi se to i na set financijskih propisa, kao i ubrzanje cestogradnje, prioritetnih projekata na svim prostorima, uključujući Hercegovinu. Poseban ispit bit će usvajanje entitetskog proračuna za iduću godinu. Jučerašnje usvajanje rebalansa ovogodišnjeg proračuna dobar je znak, a još važnija bi bila poruka ako Federacija prije kraja tekuće godine dobije proračun za iduću.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?