Poruka organizatora koncerta u Mostaru

Koncert potpore šestorici u Haagu - Hrvati nisu bili agresori u svojoj zemlji

08.06.2017.
u 08:00

Koncert potpore hrvatskim uznicima u Haagu, koji se večeras održava na Stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski u Mostaru u cilju negiranja optužnice i nepravomoćne presude kojom su Hrvati, HVO, Herceg Bosna proglašeni agresorima i zločincima zajedno s Hrvatskom, koji su navodno jedini dijelili BiH, podigao je prašinu nakon što su stigle žestoke osude bošnjačke javnosti, a tome se priklonilo i Vijeće za provedbu mira u BiH (PIC) koje se brine za nadzor provedbe mirovnog sporazuma, piše Večernji list BiH. Organizatori koncerta na kojemu će nastupiti Marko Perković Thompson, što je poslužilo dijelu bošnjačke javnosti da skup propagandistički predstavi “nacističkim orgijanjem”, najavljuju kako će to biti skup potpore i pjesme.

Navodni zločinački pothvat

“Ovo je skup potpore nepravedno osuđenima i optuženima. Ovaj je događaj potekao iz naroda i nema drugih konotacija. To je potpora hrvatskog naroda uznicima u Haagu koji su zadužili ovaj narod”, rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Udruge “Hrvatsko srce nade” Luka Proleta. 
Proleta ja objasnio kako koncert koji se organizira na Stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski nema politički karakter te da će policija i zaštitari onemogućiti izgrede ili isticanje neprimjerenih obilježja. 
“Kao udruga unaprijed se ograđujemo i osuđujemo svaki takav čin. U dogovoru smo s MUP-om da, ako primijete pojedince ili skupine ljudi neprimjerenoga ponašanja, takve uklone sa skupa”, dodao je Proleta. 
Voditelj Odjela za branitelje pri HNS-u BiH Slavko Marin istaknuo je kako je skup potpore šestorici dužnosnika Herceg Bosne organiziran kako bi im se pomoglo dokazati nevinost i odbaciti optužbe kojim se Hrvate nastoji kolektivno povezati s navodnim udruženim zločinačkim pothvatom. Komentirao je i priopćenje PIC-a tvrdeći da su organizatori koncerta na istome tragu, piše Večernji list BiH. “Obavještavamo da to nije skup inata, prkosa, nego skup domoljuba, pomoći ljudima u nevolji koji se brane”, rekao je Marin.

Mudžahedini

Potporu održavanju koncerta uputile su brojne hrvatske udruge i političke stranke, među kojima su HSS BiH, Republikanci, Koordinacija udruga Domovinskog rata Hercegovačko-neretvanske županije, predstavnici američkih Hrvata. Svi oni upozoravaju na krajnje neprincipijelan odnos prema “zločincima” i herojima. Na web-stranici Predsjedništva BiH nekoliko je objava vezanih uz javnu potporu najviših bošnjačkih dužnosnika pravomoćno osuđenom ratnom zločincu Rasimu Deliću, nekadašnjem načelniku Glavnog stožera Armije BiH, piše Večernji list BiH. Skandalozno je, ali najprije ga je u uredu bošnjačkoga člana u Predsjedništvu primio Haris Silajdžić 13. prosinca 2007., a zatim je zloupotrijebljena i postrojena svečana postrojba Oružanih snaga BiH na pokopu koji je obavljen uz najviše počasti. Čak i unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi koja uključuje i ritualna ubojstva odsijecanjem glava koje su počinili mudžahedini koji su se borili u redovima Armije BiH. 
Istodobno Sarajevska županija je cijelo vrijeme osiguravala novac za obranu bošnjačkih optuženika.

Ključne riječi

Komentara 2

US
una-sana
08:40 08.06.2017.

dokaz da fasizam medju hrvatskim pukom nazalost zivi punim plucima..

BR
brodarevac
09:25 08.06.2017.

Čudo zašto su dobili stotinu godina, vjerovatno ih sudije ne razumiju, kako nemogu da shavte dommoljubne hrvate. Pitanje je samo za koju su se domovinu borili.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?