nakon sastanka stranaka osmorke i hdz-a

Konaković: Svi iščekuju rješenja, koordinirali smo aktivnosti oko potvrde Vlade FBiH

sastanak predstavnika HDZ-a BiH i 'Osmorke'
Fena
18.04.2023.
u 18:43

- Danas smo koordinirali neke aktivnosti kako bismo bili spremni na činjenicu da ćemo brzo doći u priliku da potvrdimo Vladu Federacije BiH - zaključio je Konaković.

Imenovanje Vlade Federacije BiH bilo je u fokusu današnjeg sastanka predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka "Osmorke" održanog u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

- To je bio samo još jedan u nizu sastanaka koje u okviru ove koalicije, parlamentarne većine,  imamo redovito. Današnji sastanak nije trajao dugo, oko 45 minuta, te su sudionici samo prešli preko aktualnih pitanja na razini Vijeća ministara BiH, usuglašavali neke naredne aktivnosti, a naravno fokus je bio na imenovanju Vlade Federacije BiH - kazao je Feni nakon sastanka jedan od sudionika, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Kako kaže, svi sada iščekuju rješenja, "jedno koje izgleda nemoguće je da potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo i Stranka demokratske akcije (SDA) shvate da trebaju poštivati parlamentarnu većinu ili drugo, koje je realnije, da će visoki predstavnik Christian Schmidt u narednim danima otkočiti proces".

- Danas smo koordinirali neke aktivnosti kako bismo bili spremni na činjenicu da ćemo brzo doći u priliku da potvrdimo Vladu federacije BiH - zaključio je Konaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?