brzo i jednostavno

KOLAČ S VIŠNJAMA: Starinski kolač s mekanim i sočnim biskvitom

kolač s višnjama
Recepttura
12.07.2023.
u 07:35

Odličan starinski kolač s višnjama u ovo je doba godine jedna od slastica koje mnogi stalno prave. Naše mame i bake često su radile ovaj kolač s finim mekanim biskvitom i sočnim višnjama, a budući da je toliko dobar i danas se često i rado sprema.

Ovaj provjereni starinski recept svidjet će se svakome tko voli višnje. 

Kolač s višnjama se pravi brzo i jednostavno od samo nekoliko sastojaka. Višnje, naravno, možete zamijeniti i drugim voćem po želji, kao što su trešnje, no nekako sunajbolje višnje u ovoj kombinaciji. Nije ni čudo kad su tako fino kiselkaste i osvježavajuće!, piše recepttura.


KOLAČ S VIŠNJAMA 

Iako je recept jednostavan, ima nekoliko trikova kako bi ispao baš onako savršen kako treba. Smjesa za biskvit radi se tako da se prvo izmiksaju bjelanjci, pa tek onda dodaju žumanjci čime će nakon pečenja biti prozračniji i mekši. Sa šećerom također nije pretjerano iako ima i recepata koji ga stavljaju više. To je, naravno, stvar ukusa, kao i završno posipanje koje možete preskočiti.

Također, višnje prije stavljanja u biskvit treba posipati grizom koji će upiti sok, ali i pomoći da ne upadnu na dno kolača. Kad ih pažljivo utisnete tako da budu na različitim dubinama kolač će nakon pečenja imati lijepi presjek bogat višnjama. A okus će biti baš onako ukusan i sočan kakav treba biti za uživanje u ovoj izvrsnoj slastici.

Sve detalje kako se pravi izvrsni kolač sa višnjama pogledajte u video receptu:

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?