KISELJAK

Kiseljačani se sve više vraćaju poljoprivrednoj proizvodnji

04.06.2016.
u 11:00

Na lokaciji poslovne zone Dugo Polje pokraj Brestovskog, Kiseljak, svečano je otvorena hladnjača za otkup jagodičastog i bobičastog voća. Osiguranjem mjesta za prikladno čuvanje, mali proizvođači iz Kiseljaka i okolnih općina dobivaju siguran otkup, što im je i najznačajniji poticaj za proizvodnju.

Hladnjaču je izgradila Općina Kiseljak uz pomoć Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U suradnji s tvrtkom Orange plus koja je dio belgijske grupacije Crops and partners kojoj je hladnjača kao najpovoljnijem ponuđaču dodijeljena u zakup, radovi su se ubrzali maksimalno, a kapacitet hladnjače povećao na 600 umjesto planiranih 100 tona. Izgrađena je za samo nekoliko mjeseci i spremna za otkup upravo pred početak sezone. Kako doznajemo, uspješna suradnja završetkom hladnjače ne staje te će spomenute tvrtke koje su zakupile hladnjaču, prema najavama njihovih predstavnika, već sljedeće godine nastaviti s investicijama u Kiseljaku. Simboličnim presijecanjem vrpce, hladnjaču su u pogon pustile četiri članice poljoprivredne zadruge koje se bave ovom vrstom poljoprivrede: Meliha Delić, Kornelija Vujević, Marija Šimić i Anka Obrenić uz nazočnost načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića Ramljaka, direktora tvrtke Orange plus Sarajevo Hilmije Burdžovića te suvlasnika belgijske grupacije Crops and partners Raše Lazarevića. - Razvoj općine Kiseljak temelji se na razvoju poljoprivrede. Osim suradnje u vidu otkupa, u ovom projektu imat ćete i svaki oblik podrške, pa i prijateljski odnos, kazao je načelnik obraćajući se ovom prilikom okupljenim poljoprivrednicima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije