Xi Jinping

Kineski predsjednik pozvao na jedinstvo azijskih zemalja

15.05.2019.
u 18:46

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je na jedinstvo azijskih zemalja u trgovinskom ratu njegove zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

U uvodnom izlaganju na “Konferenciji o dijalogu azijskih civilizacija“ u Pekingu, Jinping je pozvao zemlja da dopuste da i druge civilizacije rastu, dok razvijaju sebe, prenosi Anadolija.

- Trebamo ostaviti različite civilizacije u svijetu u punom cvatu - kazao je kineski lider.

Dodao je da neće biti sukob civilizacija sve dok su ljudi u stanju da cijene njihovu ljepotu.

Kako je naveo South China Morning Post kineski predsjednik je rekao: “Ako netko misli da je njihova rasa i civilizacija superiorna i inizistira na preoblikovanju ili mijenjanju drugih civilizacija, to bi bila glupa ideja i katastrofalan čin.“

Ranije je Kiron Skinner, dužnosnik State Departmenta opisao strateško nadmetanje s Kinom kao “borbu sa zaista različitom civilizacijom i drugačijom ideologijom“.

- Trebamo zadržati jednakost i poštovanje, napustiti ponos i predrasude, proširiti naše znanje o razlikama između naših i drugih civilizacija, te promovirati dijalog i suživot između civilizacija - naglasio je Jinping.

Skinner je kazao da su se “SAD po prvi put suočile s velikim i moćnim konkurentom, koji nije bijele rase“.

SAD i Kina vode trgovinski rat obostranim podizanjem carina na uvoz robe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?