Mostar

Karsten Dümmel održao predavanje o slobodi govora

BiH,14.02.16.Mostar, Direktor zaklade Konrad Adenauer u BiH, dr.sc. Karsten Dummel održao je danas predavanje pod nazivom
17.03.2016.
u 09:00

Prof dr. sc. Karsten Dümmel, ravnatelj zaklade “Konrad Adenauer” u BiH, održao je danas predavanje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru o temi “Ograničena sloboda - sloboda govora”, prenosi Pogled.ba. Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić uručio je Dümmelu nagradu za nastavno-stručnu djelatnost te za poseban doprinos promociji Filozofskog fakulteta, kao i Povelju zakladi “Konrad Adenauer” u BiH. - Ja ću govoriti s dva gledišta, s jednog ću govoriti o diktaturi i o slobodnim režimima - na koji način se sloboda riječi može ograničiti. Prije u diktatorskim režimima zakoni su ograničavali slobodu riječi. Danas se to događa ili preko tzv. političke korektnosti ili preko ideologiziranja ili nacionalizama koji se opet mogu dovesti indoktrinacijom preko političkih stranaka ili drugih struktura. Želim govoriti o tome kako stvari treba nazivati pravim imenom, kaže Dümmel. O medijskim prilikama i slobodama u BiH u odnosu na Njemačku naveo je da se stvari ne razlikuju mnogo i da se to moglo vidjeti na pokrajinskim izborima, jer se u Njemačkoj stvari jasno nisu definirale niti nazivale pravim imenom. - U BiH imamo medije koji se nalaze u rukama tzv. medijskih kneževa i oni imaju svoje tendenciozne načine izvještavanja. Ima i veliki broj neovisnih medija..., kaže Dümmel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije