Posavina

Kardiološki ultrazvuk za poboljšanje dijagnostike pacijentima

ultrazvuk
25.01.2016.
u 07:00

Kuvajćani su među prvima koji su došli na ovaj teritorij nakon poplava i odmah su ponudili svoju pomoć

U cilju značajnog unapređenja zdravstva u Posavskoj županiji, Županijska bolnica u Orašju dobila je vrhunski kardiološki ultrazvučni uređaj vrijedan 175.000 konvertibilnih maraka koji je nabavljen zahvaljujući donaciji Crvenog polumjeseca države Kuvajt, piše Večernji list BiH. U svečanom trenutku, visoki gost predstavnik Veleposlanstva Kuvajta Ahmad Aldouwelah posjetio je Vladu PŽ gdje ga je primio dopredsjednik Vlade Alija Kusur, uz kojega su bili ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković i Franc Kljajić, direktor Ureda za gospodarski razvoj PŽ. Kusur je zahvalio gostima na donaciji, a potom su skupa posjetili Županijsku bolnicu i razgovarali s osobljem bolnice i pacijentima.

Na Internom odjelu, gdje je instaliran vrijedan uređaj, označili su službeni početak rada novog kardiološkog ultrazvuka. Kraći radni sastanak održan je u uredu ravnateljice bolnice dr. Ružice Vukić koja je zahvalila svima koji su omogućili da ova zdravstvena ustanova dobije kvalitetan kardiološki ultrazvuk.

- Za nas će to značiti jako puno jer imamo dobrog kardiologa koji je dosad radio na manje sofisticiranom kardiološkom ultrazvuku. Nadamo se kako ovo neće biti jedino što je nabavljeno uime ovog Veleposlanstva, odnosno humanitarne organizacije i radujemo se daljnjoj uspješnoj suradnji. Imamo obećanja kako će se naši gosti u budućnosti zalagati za nabavu i drugih uređaja potrebnih za unapređenje rada županijske bolnice, kazala je dr. Vukić.

Naši prijatelji iz Kuvajta su jedni od prvih koji su došli na ovaj teritorij nakon poplava i odmah su ponudili svoju pomoć u obnavljanju stambenih objekata. Na naše zadovoljstvo, suradnja nije prestala, nego se nastavila i ovim projektom u zdravstvu, a nadamo se i nekim budućim projektima, istaknuo je Franc Kljajić, direktor Ureda za gospodarski razvoj Posavske županije. Iznimno zadovoljstvo pokazao je primarius dr. Dario Mot, voditelj Internog odjela, koji je kazao kako je Županijska bolnica u Orašju dobila uređaj koji je u klasi najboljih u svijetu i u Bosni i Hercegovini te da takav uređaj postoji samo u Kliničkom centru Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije