sarajevo

Kardinal Puljić uputio sućut u povodu potresa u Italiji

vinko puljic
26.08.2016.
u 19:38

U ime svih biskupa, svećenika, redovnika, redovnica i svih ljudi u Bosni i Hercegovini, predsjednik Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić uputio je danas predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Angelu Bagnascu, a preko njega i biskupu biskupije Rieti mons. Domenicu Pompiliju, izraze sućuti svim žrtvama razornog potresa u središnjoj Italiji koji je posebno pogodio mjesta Amatrice, Arquata i Accumoli, javlja KTA.

 "S dubokom žalošću i izrazima solidarnosti pratimo vijesti o ovom užasnom potresu koji je iza sebe ostavio mnoge roditelje bez djece i djecu bez roditelja i bez krova nad glavom. Budući da sam preživio užasan potres, koji je 1969. godine pogodio moj rodni grad Banju Luku, mogu razumjeti bol i patnje mnogih koji su izgubili svoje najdraže.

Upućujemo svoje molitve nebeskom Ocu da primi u svoje kraljevstvo sve poginule i da podari svim članovima njihovih obitelji snagu i hrabrost", napisao je kardinal Puljić u pismu sućuti predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Bagnascu moleći da svi, koji nose posljedice potresa, svoje patnje ujedine s patnjama Kristovim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?