dva ivana u utrci za premijera

JOZIĆ I VUKADIN Prijateljska večera izbrisala lokalne političke razmirice Livnjaka i Duvnjaka

13.07.2020.
u 12:06

Hrvatice u narodnoj nošnji uspjele su ono što nisu višemjesečni stranački pregovori koji su rezultirali raskolom u HDZ-u BiH Hercegbosanske županije i novim poticanjima stereotipa o navodnoj nesnošljivosti Livnjaka i Duvnjaka. Fotografija na kojoj kandidati za premijera Hercegbosanske županije sjede jedan pored drugoga na manifestaciji izbora najljepše Hrvatice izvan Republike Hrvatske u narodnoj nošnji u središtu Tomislavgrada malo je iznenadila sve one koji politički prijepor promatraju iz perspektive “sukoba” dviju stranačkih organizacija HDZ-a Livna i Tomislavgrada.

No, nastavak večeri ponudio je “šokantni” obrat, sve posve suprotno od onoga što vrijedi kao predodžba u javnosti. Dva Ivana, u društvu članova ocjenjivačkog suda izbora najljepše Hrvatice, ali ponajprije zahvaljujući karmelićaninu i etnologu vlč. Zvonku Martiću, koji ih je sve okupio, provela su večer u prijateljskom ozračju. Odnosi dviju stranačkih organizacija, kao i činjenica da je Vukadin osnovao i stranku s kojom će nastupiti na jesenskim općim izborima, nisu uopće utjecali na ugodno druženje posve neopterećeno od političkih tema.

Uz raspravu je li trebala pobijediti Argentinka, Kanađanka ili pak Crnogorka na izboru za najljepšu Hrvaticu, Vukadin i Jozić razgovarali su i o zajedničkim problemima uz funkcioniranje vlasti s obzirom na smanjenje prihoda kao posljedica slabije gospodarske aktivnosti nastale zbog epidemije koronavirusa. Dojam koji se mogao steći jest zapravo kako, u biti, ne postoje osobni problemi između njih dvojice. Vodstvo HDZ-a odlučilo je isključiti Vukadina i dvojicu uglednih dužnosnika HDZ-a iz Tomislavgrada zbog protivljenja nalogu Županijskog odbora stranke čije je stajalište kasnije prihvatilo i Predsjedništvo. Livanjska struktura HDZ-a inzistirala je da po “defaultu” njima pripadne pozicija premijera Jozića, dok je tomislavgradska organizacija HDZ-a snažno poduprla Vukadinovo preuzimanje županijske Vlade te se čini kako bi moguće novi susret/večera ponovno mogao popraviti stvari između samo na papiru zavađenih stranačkih dužnosnika i organizacija HDZ-a Livna i Tomislavgrada.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?