Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Josipović: Bosanski Hrvati mogu biti uzor ostalima u Hrvatskoj

Prepoznali ste ključne vrijednosti društva koje njegujete, obrazovanje, zajedništvo, ekonomsku viziju – poručio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović na obraćanju poduzetnicima i prijateljima u Hotelu Zovko, te dodao da briljantnim poslovnim rezultatima i stečenim ugledom bh. Hrvati mogu biti uzor ostalima u Hrvatskoj
03. studenoga 2014. u 09:35 1 komentara 1560 prikaza
josipovic_prsten
Foto: agencije

 Stotinjak uglednih poduzetnika Udruge bosanskih Hrvata Prsten okupilo se na Susretu članova i prijatelja Kluba poduzetnika u Hotelu Zovko. Uzvanike su dočekali predsjednik Udruge Mijo Marić i njegov zamjenik Pavo Zubak. Uz predsjednika RH Ivu Josipovića, skupu su nazočili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Ivo Jelušić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić, gosti iz Udruge hrvatskih poduzetnika iz Beča, predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje Veljko Lončar, te njegov zamjenik Franjo Širić.

O Načinima rada i utjecaju klubova poduzetnika u svijetu na gospodarska i politička kretanja govorio je prof. dr. sc. Darko Tipurić i ukazao na značenje sintagme socijalnog kapitala kao potencijala koji Udruga posjeduje. Svijest o tome što nas povezuje i znanje o ciljevima su jedan od elemenata strategije utjecaja na svoju okolinu. Znanstvenici, poduzetnici, umjetnici iz redova bosanskohercegovačkih Hrvata uvijek su bili perjanica u intelektualnom i znanstvenom miljeu ako pogledamo dublje u povijest. Ništa nije usporedivo sa snagom potrebe da koristimo jedni drugima – poručio je prof. dr. sc. Tipurić naglasivši ulogu ovakvih klubova u svijetu koji imaju veliki utjecaj na politička i ukupna društvena kretanja.

Čuvanje tradicije i običaja kraja iz kojeg ste potekli, zajedništvo koje njegujete, kulturna, ekonomska i socijalna vizija društva koju stvarate još su značajniji kad se uzme u obzir golgota koju ste proživjeli u prošlom ratu, sve izgubili i ponovno izgradili. Prepoznali ste ključne vrijednosti društva koje njegujete, obrazovanje, zajedništvo, ekonomsku viziju – poručio je predsjednik RH Ivo Josipović na obraćanju poduzetnicima i prijateljima u Hotelu Zovko, te dodao da briljantnim poslovnim rezultatima i stečenim ugledom bosanski Hrvati mogu biti uzor ostalima u Hrvatskoj, naglašavajući činjenicu da je njegov mandat obilježen odnosima sa susjedima od kojih je BiH najvažniji partner i prijatelj.