PLUTALI I MIGOLJILI SE

Jeza u riječkoj školi – djeca našla crve u hrani, poslije povraćala i žalila se na bolove

Duško Marušić/Pixsell
06.03.2019.
u 14:10

U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola se roditeljima ispričala i priznala incident, no roditelji nisu zadovoljni i traže prekid suradnje s konobom

Maneštra "obogaćena" crvićima koji su plutali i migoljili se u tanjurima poslužena je u ponedjeljak djeci koja borave u produženom boravku u riječkoj Osnovnoj školi "Dolac", piše portal Riječanin. 

Alarmirano je osoblje i ručak je prekinut, no za neke mališane bilo je prekasno. Neki roditelji tvrde da su djeca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u trbuhu. Isti roditelji žale se kako nisu zadovoljni hranom u produženom boravku u OŠ "Dolac" i kako su djeca i prije imala problema s probavom nakon tamošnjeg objedovanja. Škola se roditeljima ispričala i priznala incident.

– U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji su djelatnici odmah izišli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača, tvrtku Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo….

U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja – poručili su iz OŠ "Dolac", no roditelji nisu bili zadovoljni.

– Kao roditelji djece koja se hrane u školi Dolac hranom koju dostavlja konoba Blato, vrlo je uznemiravajuće u dopisu škole na reakciju “crvi u hrani” pročitati kako je škola “iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo” dotičnoj konobi. Pitamo se koliko još puta djeca moraju povraćati i razboljeti se da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti suradnju s konobom – stoji u dopisu roditelja koji prijete državnom inspekcijom ako se ne raskine suradnja s konobom Blato. 

– Djeca se kontinuirano žale da je hrana neukusna i često nejestiva, a čujemo da i tegobe u obliku povraćanja, proljeva i bolova nisu, nažalost, rijetka pojava. Loše iskustvo s konobom Blato nažalost smo osobno prošli i sa starijom kćeri koja ide u školu "Gelsi" – kažu roditelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije