Posavska županija

Jeftiniji 31 generički lijek, za vodoprivredu odobreno 300.000 KM

06.07.2019.
u 09:50

Vlada Posavske županije na posljednjoj sjednici usvojila je brojne odluke, među kojima i odluku o izmjeni odluke o listi esencijalnih lijekova nužnih za osiguranje zdravstvene zaštite kojom su utvrđene niže cijene za 31 generički oblik lijekova. Usvojena je odluka o odobravanju izdvajanja sredstava za pokriće izdataka za zdravstveno osiguranje u iznosu od 75.000 KM. Utvrđeni su iznosi i obveznici uplate doprinosa za kategorije osoba čiji troškovi zdravstvenog osiguranja padaju na teret županijskog proračuna. Zdravstveno osiguranje odnosi se na osobe starije od 65 godina te socijalno ugrožene osobe, korisnike pomoći za uzdržavanje. Vlada je dala suglasnosti na potpisivanje kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriju PŽ-a koji će se primjenjivati od 1. kolovoza ove godine. Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva PŽ-a Vlada je odobrila korištenje sredstava u iznosu od 300.000 KM za realizaciju programa utroška sredstava iz grantova za vodoprivredu, a usvojila je i odluku o visini naknade na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 456 maraka. Iz županijskog proračuna odobreno je 5000 KM u svrhu financijske potpore za uređenje i adaptaciju prostora nove dvorane Športsko-kulturnog centra Orašje za potrebe svečanog otvorenja 24. dana hrvatskog filma. Crvenom križu PŽ-a odobreno je 3000 KM u svrhu financijske potpore za organizaciju i provedbu 19. druženja dobrovoljnih darivatelja krvi u PŽ-u te 1000 KM kao financijsku potporu radu HU “Fra Mladen Hrkać” Zagreb, Predstavništvo Široki Brijeg. Na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i manifestacija religijskog sadržaja odobreno je 44.000 KM za 11 projekata, a za realizaciju kulturnih programa i aktivnosti 3300 KM za šest programa.

Za OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali i OŠ Vladimira Nazora u Odžaku odobreno je po 8500 KM za opremanje multimedijske učionice za e–učenje (nabava tableta) dok je za sufinanciranje prijevoza učenika za svibanj i lipanj školske 2018./2019. godine odobreno 54.723 KM u općinama Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije