Livno

Jednokratna pomoć zbog prirodne nepogode u Hercegbosanskoj županiji

25.06.2019.
u 12:47

Stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) danas je na sjednici u Livnu razmatrao prijedlog Povjerenstva za procjenu šteta i odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta od prirodne nepogode u Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Drvaru, Bosanskom Grahovu i Livnu, a revidirani iznos ukupne štete iznosi 507.186,14 maraka.

U Stožeru navode kako je Proračunom Uprave civilne zaštite HBŽ-a odobreno ukupno 160.000 maraka u 2019. godini za elementarne nepogode te da će se od tog iznosa odobriti jednokratna novčana pomoć općinama/gradu u iznosu od 20 posto za svaku jedinicu lokalne samouprave. Povjerenstvo je predložilo da se ostatak navedenog iznosa traži od viših razina vlasti.

U Stožeru podsjećaju kako su zbog velikih snježnih oborina i olujnog vjetra koje su zahvatile područje HBŽ-a krajem siječnja 2019. godine jedinice lokalne samouprave proglasile stanje prirodne nepogode, uzrokovano velikim snježnim oborinama, jakim vjetrom i niskim temperaturama.

Stožer je na sjednici donio i Odluku o dodjeli 30.000 maraka financijskih sredstava prema ugovoru Uprave civilne zaštite HBŽ-a i GSS-a HBŽ-a o reguliranju međusobnih prava i obveza. Spomenuti iznos sredstava predviđen je u županijskom Proračunu za 2019. godinu i namijenjen je, među ostalim, za nabavu specijalizirane opreme i pokriće drugih materijalnih troškova neophodnih za normalno funkcioniranje GSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije