NEODOLJIV DESERT

Jedan komad vam sigurno neće biti dosta: isprobajte cheesecake s malinama

cheesecake
Foto: tirkizna
22.04.2023.
u 18:17

S bloga Tirkizna autorice Ane Raguž stiže novi odličan recept – ovaj put za neodoljivi cheesecake s malinama.

 

Sastojci 

 

Podloga

200 g Lotus Biscoff keksa

100 g rastopljenog maslaca

30 g rastopljene bijele čokolade

 

Krema

2 listića želatine (ako želite, možete i bez)

100 g bijele čokolade

525 g Philadephia sira (3 paketa)

1 vanillin šećer

100 g šećera u prahu

250 ml slatkog vrhnja

500 g svježih malina

 

Priprema

Podloga

Za podlogu koristite obruč ili kalup za pečenje od 20 ili 22 cm. Kalup i stranice premažite maslacem. Obložite kalup i stranice kalupa papirom za pečenje, piše slatkopedija.hr.

Za stranice možete koristiti i acetatnu foliju ukoliko je imate. Kekse usitnite u blenderu i sjedinite s rastopljenim maslacem. Utisnite kekse samo na dno kalupa (ja sam koristila staklenu čašu s ravnim dnom kako bi kekse ravnomjerno i dobro utisnula u kalup). Stavite na kratko u hladnjak dok ne pripremite kremu.

Krema

U manju zdjelu uspite hladnu vodu i potopite listić po listić želatine.

Napomena: ne morate uopće koristiti želatinu ako ne želite (uvijek imam upite oko želatine, pa da znate unaprijed).

Na pari otopite 100 g bijele čokolade, ocijedite želatinu i promiješajte da se želatina otopi u čokoladi.U veću zdjelu stavite Philadelphia sir, šećere i miksajte da se sve poveže najmanjom brzinom.U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti snijeg. Snijeg povežite s kremom od sira i na kraju ukomponirajte rastopljenu bijelu čokoladu u kremu. Miksajte najmanjom brzinom da se sve sjedini.

Slaganje

Izvadite kalup iz hladnjaka i premažite ga pomoću kuhinjskog kista s 30 g rastopljene bijele čokolade. Bijela čokolada će vam sačuvati hrskavost keksa i zaštiti ga od vlage malina.Jedan dio malina pažljivo uz pomoć oštog noža prepolovite na pola. Redajte polovice malina oko obruča (odrezana strana malina ide na obruč), kada ste okružili obruč polovicama malina, na dno kalupa poredajte cijele maline. Trebat će vam oko 350 do 400 g malina.

Na maline pažljivo nanesite kremu i ravnomjerno je rasporedite i zagladite. Omotajte prozirnom folijom i ostavite da se stisne u hladnjaku preko noći.

Sljedeći dan, pažljivo skinite papir za pečenje s dna i stranica kalupa. Smjestite pažljivo na ukrasni tanjur ili stalak za tortu. Gornji dio torte ukrasite ostatkom malina, listićima mente (po želji).Režite kriške tako da svaki put nož umočite u vruću vodu (obrišite oštricu svaki put prilikom rezanja).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?