'NEMOJTE IH KORISTITI!'

Javnost zgrožena: Evo što se nalazi u sušilima za ruke u javnim WC-ima

09.02.2018.
u 10:30

Nicole Ward iz Kalifornije držala je tri minute Petrijevu zdjelicu u sušilu za ruke, a ono što je u njoj nekoliko dana kasnije izraslo, poprilično je odvratno

Sušila za ruke popularna su u javnim toaletima, no jesu li jednako tako i higijenska, vrlo je upitno.

Žena po imenu Nicole Ward iz Kalifornije tvrdi kako nakon njezinog eksperimenta više nikada ne bi trebali staviti ruke u takvo sušilo jer ste ih onda uzalud prali.

Njezina objava na Facebooku podijeljena je više od pola milijuna puta te je zaradila gotovo 150 tisuća lajkova, a ono što je na fotografiji prikazano, poprilično je odvratno.



 

Nicole je, naime, objavila fotografiju Petrijeve zdjelice koja se koristi za promatranje raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a koju je prvo nekoliko dana ranije stavila na tri minute u jedno sušilo za ruke u javnom toaletu.

U zdjelici su, tvrdi Nicole Ward, izrasle gljive i bakterije, a fotografija je zgrozila javnost.

– Nemojte nikada više sušiti ruke u toj stvari. Ovo je nekoliko vrsta mogućih patogenih gljiva i bakterija koje kruže oko vaših ruku dok vi mislite kako su vam one čiste. Nema na čemu – napisala je u svojoj objavi Nicole.

Iako nije poznato ima li ona ikakvu znanstvenu podlogu, njezin eksperiment brzo se proširio internetom. U istinitost ove fotografije lako je povjerovati jer je 2016. godine objavljeno istraživanje koje je pokazalo kako u sušilima za ruke ima 1.300 puta više bacila nego u papirnatim ručnicima. Idući puta, prije nego odlučile osušiti ruke na taj način, dobro razmislite hoćete li to učiniti.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?