sarajevo

Jasmina na vjenčanje stigla u pratnji oca Bakira Izetbegovića

Foto: Avaz.ba
1/3
27.08.2021.
u 15:34

Kćerka Bakira Izetbegovića, Jasmina stigla je na vjenčanje u Gazi Husrev-begovu džamiju u Sarajevu.

Jasmina Izetbegović je stigla u pratnji oca, uz prisustvo velikog broja gostiju. Odmah iza njih u džamiju je stigla i Sebija Izetbegović.

Vjenčanje će obaviti reisu-l-ulema Husein Kavazović, a jedan od svjedoka će biti turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Uprkos kišnom vremenu veliki broj građana se okupio u haremu Begove džamije kako bi ispratili vjenčanje.

Među gostima je veliki broj dužnosnika SDA, poput Šefika Džaferovića, Adil Osmanović, Halid Genjac, Edin Ramić, Sedin Kahriman, Haris Zahiragić i mnogi drugi. Prisutni su i Asim Sarajlić kao i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić. Na vjenčanje je stigao i glumac Emir Hadžihafizbegović.

Osim Erdogana vjenčanju će nazočiti i njegova supruga Emine, kaoi njegov sin Bilal te snaha Reyyan. Poslije šerijatskog vjenčanja bit će održano i građansko u hotelu Europa, gdje će Jasminu i njenog izabranika Ćamila Humačkića te goste zabavljati Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani te Isak Šabanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?