Nezapamćeno olujno nevrijeme

Jako nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu, obaralo stabla i nanijelo štetu na objektima

Bosanska Krupa nevrijeme
Ured gradonačelnika Grada Bosanska Krupa
19.09.2023.
u 17:23

Jako nevrijeme praćeno obilnom kišom, ledom i jakim udarima vjetra pogodilo je Bosansku Krupu u poslijepodnevnim satima.

Nezapamćeno olujno nevrijeme koje je pogodilo Bosansku Krupu trajalo je oko 25 minuta, a prema trenutnim informacijama nanesena je šteta na nekoliko objekata, oboreno je nekoliko stabala na području grada.

Iz Ureda gradonačelnika Grada Bosanska Krupa je priopćeno kako je voda preopteretila oborinsku kanalizacijsku mrežu uzrokujući plavljene određenih dijelova ulica u gradu.

Gradski stožer civilne zaštite angažirao je sve raspoložive materijalne i ljudske resurse. Na terenu su nadležne gradske službe, JKP "10.juli" i vatrogasne jedinice koje trenutno rade na sanaciji štete, piše Klix.ba. 

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje kako će danas do 18 sati na snazi biti žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.

Žuti meteoalarm će na snazi biti od 12 do 18 sati u Sarajevu i Tuzli, dok će u Banjoj Luci, Foči, Prijedoru i Višegradu žuti meteoalarm na snazi biti od 12 sati pa sve do ponoći.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije