Vlada FBiH

Izmjene Uredbe o zakupu prostora na kojima pravo upravljanja ima Vlada FBiH

vlada
29.09.2016.
u 12:33

Vlada Federacije BiH danas je izmijenila i dopunila Uredbu o uvjetima, postupku i kriterijima davanja u zakup poslovnih prostora na kojima pravo upravljanja i korištenja ima Vlada FBiH.

To je urađeno na inicijativu zakupaca poslovnih prostora koji se obraćaju federalnim insititucijama molbama za umanjenje zakupnine zbog teške financijske situacije usljed smanjenja obima poslovanja.

S obzirom na to da se radi o zakupcima koji uredno izmiruju svoje obveze, postoji opravdanost da zakupnine, na zahtjev zakupaca, budu umanjene po osnovu propisanih kriterija, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog pravobraniteljstva. 

Nadalje, izmjenama i dopunama je predviđeno da, nakon isteka, ugovor o zakupu može biti produžen putem aneksa na razdoblje do pet godina sa zakupcima koji redovito izmiruju zakupninu. Izuzetno, ugovor može biti zaključen i na određeno vrijeme, na razdoblje do deset godina, u slučaju kada je poslovni prostor izuzetno devastiran i potrebna su ulaganja većih sredstava za dovođenje u uvjetno stanje, što će utvrđivati ovlašteni sudski vještak građevinske struke kojeg angažira zakupodavac. 

Zakupcima će biti priznata ulaganja u visini do 60 posto tržišne vrijednosti poduzetih radova, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije