Mladež HDZ BiH

Izgraditi BiH iz koje mladi više neće iseljavati u Europu

europa
16.02.2016.
u 09:20

Uvjereni smo kako će se datum zahtjeva pamtiti kao jedan od dana svjetlije budućnosti BiH. Kako bi se to ostvarilo, moramo svi dati doprinos izgradnji moderne države, priopćeno je

Dva potpuno različita događaja u dva dana. Prvi za (mračnu) prošlost, drugi za sadašnjost i budućnost. Dana 14. veljače tekuće nam godine autobusi ''patriota'' sjuriše se u Mostar iz čitave BiH kako bi obilježili promjenu režima u Mostaru i Hercegovini davne 1945., priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Dobar dio medija s ''patriotskim'' ushićenjem prenosi vijesti s tog događaja, ali se nisu udostojili spomenuti kako su na taj dan, od strane "osloboditelja", iz samostana odvedeni i ubijeni mostarski franjevci. 

Samo dan poslije, 15. veljače, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović predao je u ime Bosne i Hercegovine zahtjev za članstvo u Europskoj uniji. ''Patriotski'' mediji jedva to nekako spominju, a potvrde optužnica i kojekakve ''reality'' vijesti dobivaju na puno većoj važnosti. Gdje nestade "patriotizam" na ovaj povijesni dan za Bosnu i Hercegovinu?, navode u priopćenju.  

Povijesni za sve nas koji želimo dobro ovoj zemlji, zemlji koja bi, ako to svi stvarno želimo, postala država po mjeri svih njenih naroda i građana. Dragi konstitutivni narodi Bosne i Hercegovine, dragi Hrvati, Bošnjaci, Srbi i svi ostali građani, dijelimo s vama radost značajnog dana za našu povijest, dana podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Bosna i Hercegovina oduvijek je pripadala Europi. Dan predaje zahtjeva za članstvo ostati će upamćen kao povijesni dan, dan kada se Bosna i Hercegovina opredijelila ozbiljan i zahtjevan put pristupanja Europskoj uniji. Kako bismo stigli do krajnjega cilja očekuje nas značajna prilagodba europskim standardima i reforme koje moramo odgovorno provesti, navode iz Mladeži HDZ-a BiH. 

Iskreno se nadamo kako je naš europski put opredjeljenje velike većine građana BiH. Vrijeme će pokazati tko je istinski za članstvo BiH u Europskoj uniji, a tko isto podržava samo deklarativno. Mladež HDZ BiH istinski je proeuropski opredjeljenja organizacija. Želimo izgraditi BiH iz koje mladi više neće iseljavati u Europu. Europu, njen standard i vrijednosti, moramo donijeti u Bosnu i Hercegovinu na dobrobit cjelokupnog stanovništva. Uvjereni smo kako će se datum ovoga zahtjeva pamtiti kao jedan od dana svjetlije budućnosti Bosne i Hercegovine. Kako bi se to ostvarilo, moramo svi dati doprinos izgradnji moderne države, ističe se u priopćenju. 

Dodaju kako se treba okrenuti budućnosti, jer "veličanje propalih režima i njihovih zločina iz 1945. godine apsolutno je u suprotnosti s europskim vrijednostima i nimalo patriotski!". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?