Gradnja počinje iduće godine

Iz Trebinja prvi zrakoplovi mogli bi poletjeti već 2022.?

avion
Autori: VLm,
21.08.2020.
u 19:14

Prvi zrakoplovi iz zračne luke u Trebinju, čija bi izgradnja mogla početi do kraja iduće godine, poletjet će najvjerojatnije 2022. godine, rekla je ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović je navela da bi se, s obzirom na složene procedure planiranja i razdoblje nužno za izradu tehničke dokumentacije i ishodovanje dozvola za gradnju, s radovima na glavnoj zračnoj luci Trebinje najranije moglo početi u drugoj polovini, odnosno do kraja 2021. godine, te dodala da, ovisno o odabranoj lokaciji i izabranom modelu, trajanje gradnje zračne luke može biti različito. Ona je naglasila da će se pokušati osigurati uvjeti da prvi zrakoplovi polete iz zračne luke u Trebinju već 2022. godine, ističući da će za razvoj punog, predloženog kapaciteta biti potrebne do četiri godine. Mihajlović je istaknula da je, odmah po dogovoru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Srbija predložila nadležnima iz Republike Srpske tri moguće lokacije za zračnu luku, i to u blizini Trebinja dvije i jednu kraj Gacka. “Nakon analize lokacija, na ministarskoj razini opredijelit ćemo se za konačnu. Nakon toga, RS će izraditi plansku dokumentaciju i bit će napravljen sporazum o određivanju, odnosno osnivanju budućeg aerodromskog operatora, financiranju tehničke dokumentacije i izvođenja radova”, rekla je Mihajlović za Glas Srpske, dodavši kako bi ova zračna luka bio povezan s gradovima u BiH, ali i zemljama u okruženju.•

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
20:18 21.08.2020.

Samo ce da uniste plodno tlo kad krenu masine, a tu niko nece slijetati. Bolje bi bilo da su doveli zeljeznicu. Avio transport je ranjiva kategorija.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije