Sastanak Dodika i Ivanića

Ivanić: Referendum o Danu RS-a održati nakon izbora

Mladen Ivanic
17.04.2016.
u 11:19

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjoj Luci da se RS-u ne može osporiti pravo na referendum o Danu RS-a, ali naglašava da bi bilo dobro da se referendum održi nakon lokalnih izbora, kako bi se isključila bilo kakva manipulacija.

- Suglasan sam da narod u RS-u treba dati odgovor na pitanje - je li za to da 9. siječanj bude Dan RS-a i mislim da se referendum te vrste ne može osporiti, ali bi bilo dobro da se održi nakon izbora, precizirao je Ivanić.

- Ostaje za vidjeti kakav će stav imati predstavnici drugih političkih stranaka, jer sam na ovom sastanku bio kao član Predsjedništva BiH, rekao je Ivanić na pres-konferenciji nakon sastanka s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, koji zagovara da se referendum o Danu RS-a, 9. siječanj koji je osporio Ustavni sud BiH, održi što prije.

Predsjednik RS Milorad Dodik je kazao kako nisu uspjeli u zadanom roku osigurati da prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji su predložili srpski predstavnici, bude usvojen na razini BiH i referendum kao odgovor na odluku Ustavnog suda BiH je, kaže, potreban. 

Dodik je ustvrdio i da nikada nije rekao za Ivanića da je izdajnik RS-a, ali jeste za neke druge u Savezu za promjene. 

Najavio je nastavak razgovora s političkim predstavnicima RS-a o odluci Ustavnog suda BiH o Danu RS-a. 

I Dodik i Ivanić smatraju da mora postojati komunikacija između predstavnika vlasti RS-a i njenih predstavnika na razini BiH, kao i da predstavnici Vlade RS i Vijeća ministara BiH treba da razgovaraju u korist građana.

Europske integracije i ono što je urađeno na aplikaciji za status bh. u EU ima podršku RS-a, ali je, kazao je Dodik, neophodno postići punu suglasnost o mehanizmu koordinacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?