Predsjedništvo BiH

Ivanić primio najbolјe studente svih fakulteta Sveučilišta u Istočnom Sarajevu

Mladen Ivanić
26.04.2017.
u 15:48

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić primio je danas u zgradi Predsjedništva BiH najbolјe studente svih fakulteta Sveučilišta u Istočnom Sarajevu. Najbolјi studenti istočnog dijela Republike Srpske, među kojima je i nekolicina s prosječnom ocjenom deset, razmijenili su s predsjedateljem Ivanićem mišlјenja o obrazovanju, te životu i zanimanjima mladih i studenata, ali ih je zanimalo i mišlјenje dr. Ivanića o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regiji.

Zanimalo ih je i njegovo mišlјenje treba li školovanje treba nastaviti u zemlјi ili inozemstvu, kakva su njegova studentska i profesorska iskustva, uloga međunarodne zajednice u BiH i kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH rekao je studentima da su političari najodgovorniji za kreiranje i pozitivnog i negativnog ozračja u zemlјi i regiji, ali da ne trebaju odustati od inzistiranja na pozitivnim stvarima, među koje svakako spada i nastavak obrazovanja.

Predsjedatelj Ivanić je iskazao nadu da će oni studenti koji se odluče da školovanje nastave u inozemstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlјi. 

Ivanić rekao je, također, da je značaj Sveučilišta u Istočnom Sarajevu veoma važan za razvitak Republike Srpske i da treba stvoriti uvjete za dalјnji razvitak ove visokoškolske ustanove.

S predsjedateljem Predsjedništva BiH razgovarali su Dženita Meša (Saobraćajni fakultet Doboj), Svjetlana Tešić (Polјoprivredni fakultet Istočno Sarajevo), Miloš Tošić (Pravni fakultet Pale), Dimitrije Trifković (Odsjek povijesti Filozofskog fakulteta Pale), Krsto Batinić (Mašinski fakultet), Rade Božić (Fakultet poslovne ekonomije Bijelјina), Dario Balaban  (Tehnološki fakultet Zvornik), Milјan Aleksić (Pravoslavni bogoslovski fakultet), Natalija Drašković (Ekonomski fakultet Pale), Aleksandar Drinić (Glazbena akademija), Zorana Mandić (Elektrotehnički fakultet), Sanja Gligorić (Fakultet tjelesnog odgoja i sporta).

Prijmu su nazočili i prof. mr. Sandra Ivanović, prorektorica za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport, doc.dr. Draga Mastilović, dekanesa Filozofskog fakulteta, prof. dr. Zoran Ljuboje, dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. mr. Dražan Kosorić, dekan Glazbene akademije i prof. dr. Borislav Cicović, dekan Fakulteta tjelesnog odgoja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?