Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Ivanić: Narednih tjedana ćemo vidjeti mnogo problema u odnosima Bošnjaka i Hrvata

Mladen Ivanić
11.04.2017.
u 20:17

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je na današnjoj sjednici predložio članovima Predsjedništva da se obvežu da ubuduće neće raditi izvaninstitucionalno, ali taj prijedlog nije dobio većinu, tako da o njemu nije razgovarano.

"Meni to ne smeta, to samo znači da izvaninstitucionalno djelovanje, ako već nitko nije htio da se opredijeli, mogu koristiti i drugi. Dobro je da to znamo", rekao je Ivanić novinarima na Palama, javlja Srna. 

On je naglasio da su u ovom konkretnom slučaju odluke donesene tako da Republika Srpska i srpski narod nisu ni najmanje oštećeni.

"Naprotiv, sebe smatram i nekom vrstom političkog pobjednika u ovoj igri i zato nisam na tome niti previše inzistirao, a mislim da ćemo narednih tjedana imati priliku vidjeti jako mnogo problema u odnosima Bošnjaka i Hrvata", naveo je Ivanić.

Komentiraj poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika SDS-u da zajedno s SNSD-om glasuju za smjenu Vijeća ministara BiH, zbog tvrdnji predstavnika SDS-a da je nedavna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH bila nelegalna, Ivanić je ocijenio da se situacija u vezi s akcizama i cijelim programom reformi previše koristi za politička prepucavanja.

"Nisam ni predlagao da se Vijeće ministara mijenja, to oni trebaju vidjeti. Bilo bi pametno da jedni i drugi sjednu i nađu rješenje", smatra Ivanić.

U Sarajevu je danas održana redovita sjednica Predsjedništva BiH nakon pauze od 80 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije