MA, NEMOGUĆE...

Istraživanje je pokazalo da je pomfrit zdraviji od - salate!

Getty Images
27.11.2018.
u 07:09

Prema novom istraživanju provedenom u izraelskom Wizmann Instituteu, sljedeći put možda biste trebali naručiti krumpiriće u omiljenom restoranu brze hrane

Profesor Eran Segal sa svojim timom proveo je istraživanje među 800 ljudi i mjerili im povećanje razine šećera u tijelu nakon određenih jela. Pratili su i njihovu fizičku aktivnost, navike spavanja i učestalost odlaska na WC.

Otkrili su da ljudsko tijelo reagira posve drukčije na istu hranu, što uzrokuje nagli rast glikemijskog indeksa kod jedne osobe, kod druge možda neće.  

Tajna se krije u genima, stilu života i tzv. ekosistemu bakterija koje se nalaze u njihovom organizmu i zbog njega na određen način reagiraju na hranu.

Dakle, ovo govori o tome koliko bi dijete trebale biti individualizirane i prilagođene određenom načinu na koji osoba prerađuje ili reagira na hranu. 

Sveukupno, istraživači su poručili reakcije na 46,000 različitih jela. Ovako, kažu znanstvenici, može se napraviti plan prehrane za svaku osobu i smanjiti količina pretilih i bolesnih ljudi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?