TRADICIONALNO JELO

Isprobajte recept za zapečeni grah - koji će oduševiti cijelu obitelj

pinterest
21.01.2021.
u 07:38

Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drugačiji recept za tradicionalno jelo - zapečeni grah. Ako nemate puno vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.

Sastojci:

800 g graha (iz konzerve)

500 g luka

5 komada crvene paprike

5 komada rajčice 

2 lista lovorovog lista

2 režnja češnjaka 

1 mala žlica slatke paprike 

Sol, papar

Priprema:

U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice.

Narežite luk i popržite ga s češnjakom i rajčicama te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list. Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta. 

Uzmite vatrostalnu posudu, namastite ju i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima - neka zadnji sloj bude grah.

Dodajte 1-2 šalice vode i prelijte s malo ulja. 

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?