NESTANAK U BEOGRADU

Ispovijest Splićanke koju je Matej zvao u noći nestanka: 'Mislila sam da je s nekom curom'

19.01.2022.
u 19:48

plićanka Maja S., koja je uspostavila posljednji kontakt s Matejem Perišem (27) prije njegova nestanka u Beogradu, rekla je za TV Prva da je prošla poligraf i dala telefon policiji. Riječ je o djevojci koja redovno dolazi u Beograd u noćni provod. Prvo se pojavila verzija priče po kojoj je Maja policiji kazala da Mateja kobne večeri nije mogla dobro čuti zbog glasne glazbe u klubu Gotik, sada tvrdi da poziv nikada nije ostvaren i da je samo imala propušten poziv u 22 sata i 39 minuta 30. prosinca. „Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj telefon, predala uvid u svoj automobilu, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena“, rekla je Maja S.

Upitana je kaje li se što se kritične večeri nije javila na telefon, kaže: "Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje mogu ići i što raditi", rekla je Maja S. emisiji "Eksploziv" na TV Prva. "Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovdje danas jer se više ne želim skrivati i nije istina da sam nestala. Izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slale. Maksimalno surađujem s policijom i javljam svaku moguću informaciju", kaže Maja S. Ona kaže da je u Beograd došla 27. prosinca.

"Stigla sam kod prijateljice. U njenoj kući sam bila smještena. Međutim 28. prosinca je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom prijateljicom i htjeli smo se svi zajedno vidjeti. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buddha bar na večeru. Nakon toga, zaista dobivam temperaturu, vraćam se kod prijateljice i tek 30. prosinca, meni prijateljica Teodora kaže 'hajde Majo vodim te u jedan restoran'. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Htjela sam prvo parkirati pa se javiti iz restorana. Kad sam ušla unutra spojila sam se na WI-FI i vidjela da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam vidjela i propušten poziv", kaže Maja S. Maja S. kaže da ju je Periš pozvao da mu ona pomogne s informacijama gdje se u Beogradu može izaći u noćni život. "Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nike odgovorio." Kaže da ju je brat, Matejev prijatelj, koji nije bio tada u Beogradu u panici zvao nakon što je čuo da ga ostatak ekipe traži.

"Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo niti u primisli da se događa nešto ozbiljno. Tek kada je prošao 1. siječnja vidjela sam da situacija jako ozbiljna. Zatim me policija kontaktirala", kaže Maja. Na pitanje je li nešto mogla naslutiti, kaže da ni danas ne zna što se dogodilo. "Iskreno, mislila sam prvo da je s nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda dogodilo u klubu. Ne znam niti mogu bilo što naslutiti. Iskreno sam se nadala da će možda taksist znati nešto. Ne znamo što se dogodilo", priča Maja S. Kako kaže, izjavu u medijima nije davala jer je istraga u tijeku. "Pukla sam jer su se po internetu počele objavljivati laži da se bavim prostitucijom? Ja, ozbiljna cura, radim kao konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu. Moja mama je polu javna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas", kaže Maja S. Na pitanje bavi li se Matej mutnim poslovima, Maja kaže da novine pišu svašta. "On je zlatan momak, ne može bilo tko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima", kaže Maja. Na pitanje kada se susrela sa Nenadom Perišem, briznula je u plač. "Srela sam ga slučajno 4. siječnja kada sam išla u policiju dati izjavu. Rekla sam mu da se moje srce nada da je Matej živ. Pričali smo kao ljudi...", kaže Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dozvolila da se oglašavaju u medijima.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?