Vlada RS-a

Isplate mirovina ubuduće u roku od sedam do najviše deset dana

26.11.2015.
u 06:30

Prema riječima premijerke Cvijanović, umirovljenici će imati prioritet prelaskom na rizničku isplatu mirovina u okviru proračuna

Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović rekla je kako će umirovljenici imati prioritet prelaskom na rizničku isplatu mirovina u okviru proračuna, te kako je cilj da se isplata mirovina vrši u roku od 7 do maksimalno 10 dana. Cvijanović je naglasila kako je dobro što je definiran ovakav način isplate s obzirom na to da su se mirovine isplaćivale po tri tjedna ili čak duže.

"Mi ćemo sada to svesti na sedam do 10 dana, i to je pozitivna poruka", rekla je Cvijanović. Istaknula je da je Udruženju umirovljenika predočeno što znači prelazak na rizničko poslovanje s obzirom na to da postoje različite informacije o tome. "Da bismo prešli na rizničku isplatu mirovina, pripremili smo izmjene 4 zakona, i to o doprinosima, mirovinsko-invalidskom osiguranju, riznici i proračunskom sustavu, koji će se naći u parlamentu kako bi se stekle zakonske pretpostavke za to u sljedećoj godini", rekla je Cvijanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije