Samo u mjesec dana

Invalidima i civilnim žrtvama rata u FBiH 22,5 milijuna KM

08.06.2023.
u 19:31

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izvršilo je unos sredstava za isplate svibanjskih naknada za civilne žrtve rata i naknade osoba sa invaliditetom u ukupnom iznosu nešto većem od 22,5 milijuna KM, priopćeno je danas iz kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Iz Ministarstva navode da je od ovog ukupnog iznosa za 8.226 korisnika prava civilnih žrtava izdvojeno 2.340.927,91 KM te da se naknade za mjesec svibanj isplaćuju uvećane za iznos koji je utvrđen nakon usklađivanja osnovice civilnih žrtava rata s boračkom osnovicom od 1. 1. 2023.godine.

Za isplatu naknada osobama sa invaliditetom, za mjesec svibanj je iz proračuna Ministarstva izdvojeno 20.236.566,98 KM za ukupno 45.012 korisnika.

Ministarstvo rada i socijalne politike izvršilo je unos navedenih sredstava a očekuje se da će ih Ministarstvo financija FBiH isplatiti na račune korisnika tijekom idućeg tjedna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?