Ministar vanjskih poslova BiH

Intenzivne diplomatske aktivnosti ministra Crnatka u Washingtonu

asd
24.03.2017.
u 13:03

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se na početku sastanka ministara vanjskih poslova Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a, sastao sa novim državnim tajnikom Sjedinjenih Američkih Država Rexom Tillersonom i poručio da suradnja sa Washingtonom ostaje jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta BiH.

Također je izrazio očekivanje da će se podrška SAD-a BiH nastaviti i u idućem razdoblju.

Tijekom zatvorenog dijela konferencije i radnog ručka koji je organizirao državni tajnik Tillerson, na kojem su sudjelovali samo šefovi izaslanstava zemalja članica Globalne koalicije, ministar Crnadak je razgovarao sa pomoćnikom državnog tajnika za Europu Johnom Heffernom i direktorom Nacionalne obavještajne službe SAD-a Danom Coatsom.

Po završetku sastanka Globalne koalicije, Crnadak se sastao i sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika za Europu i Euroaziju Hoytom Yeeom.

Ministar Crnadak je tokom razgovora sa brojnim službenicima u okviru svoje prve posjete Washingtonu nakon inauguracije novog predsjednika SAD-a, pored opredjeljenja BiH za nastavak intenzivne suradnje sa SAD-om, posebno istakao potrebu očuvanja Daytonskog mirovnog sporazuma i efikasnog provođenja reformi na putu BiH ka Europskoj uniji.

Posjeta ministra Crnatka Washingtonu završava se danas odvojenim sastancima sa visokim službenicima Ministarstva obrane SAD-a i Nacionalnog vijeća za sigurnost SAD-a, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije