Dodik uvjeren u sastavljanje vlasti u RS-u

Imamo većinu za vlast od 44 zastupnika

Dodik najavljuje cetiri godine vlasti
Foto: VL FOTO
22.11.2014.
u 10:04

SNSD s partnerima ostaje na vlasti još četiri godine

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da koalicija oko njegove stranke ima skupštinsku većinu koju će činiti 44 zastupnika, uključujući i dva parlamentarca Stranke napredna Srpska Adama Šukala.

Potpisan sporazum

Prije dva dana i Marko Pavić, predsjednik DNS-a, koalicijski partner SNSD-a, uvjeravao je kako imaju potrebnu skupštinsku većinu i bez stranke Adama Šukala. Pavić je tada rekao kako je koalicija njegove stranke s Adamom Šukalom trajala donedavno, sve dok predsjednik SNS-a “nije postavio uvjete koje DNS nije mogao prihvatiti” te da je “činjenica kako on više nije potreban za većinu u Narodnoj skupštini RS-a”. Međutim, Dodik je jučer u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da koalicija SNSD, DNS i SP ima skupštinsku većinu od “sigurna 44 zastupnika, a tu su i dva zastupnika stranke koju predvodi Adam Šukalo”.

Dodikova predviđanja

- Vidjet ćete da će to tako i biti. Osim toga, tu su još dva zastupnika koja nisu bila u ovoj političkoj grupaciji i mi ćemo s najmanje 44 glasa završiti izbor za novo rukovodstvo Narodne skupštine i Vlade – naveo je Dodik. On je dodao kako točno imaju imena i prezimena zastupnika za tu skupštinsku većinu i to će biti manifestirano na prvoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske devetog saziva u ponedjeljak, 24. studenoga. Rezultati općih izbora u BiH u Republici Srpskoj stvorili su situaciju u kojoj se najveće stranke bore doslovno za svakog zastupnika u Skupštini RS-a kako bi imali vladajuću većinu. Dok je situacija u Federaciji nakon proteklih izbora prilično jasna, SNSD i Savez za promjene zadnjih tjedana tvrde kako imaju dovoljnu potporu u entitetskoj Skupštini za sastavljanje nove Vlade. U konačnici, Dodik je taj koji će izabrati mandatara Vlade RS-a jer je na izborima dobio još jedan mandat na mjestu Predsjednika RS-a. Situacija će u svakom slučaju biti jasna u ponedjeljak na konstituirajućoj sjednici Skupštine Republike Srpske.    

Ključne riječi

Komentara 4

PA
pacijent
20:33 22.11.2014.

rosa za tebe bi bilo najbolje da hrvati daju svoje pozicije bosnjacima i lagumdziji ili sejdi komsicu ili suljagicu koji bi nas polako poturcili a da nije bilo dodika nebi hrvati bili ni u vjecu ministara zato covic dobro kaze onaj ko ima vecinu u srbskom narodu mi ga podrzavamo za sve ista prava

RO
rosa
17:36 22.11.2014.

Bahato, licemjerno i moralno dno vrlo lako nađete u liku i djelu Baje. Jedino "akademik" Čova se hvali osobnim prijateljstvom sa takvim tipom i takvog tipa bira sebi za političkog saveznika. Da li je takvu suludu odluku donijela tijela HNS-a? Odgovor je potvrdan i to u sjedištu HDZ-e, zar ne.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije