udar na građane

Ima li kraja poskupljenjima: Pileći fileti gotovo 15 KM

piletina
05.04.2022.
u 07:15

Hadžić je podijelio fotografiju koju je napravio u jednoj od trgovina gdje se vidi da kilogram pilećeg filea iznosi 14.40 KM.

Cijene osnovnih životnih namirnica rastu iz dana dan. Danima su sve više i cijene mesa, a pileći file pojedinim trgovinama iznosi nevjerojatnih 14,40 KM.

Ekonomski analitičar Faruk Hadžić podijelio je na svom Facebooku fotografiju koju je napravio u jednoj od trgovina gdje se vidi da kilogram pilećeg filea iznosi 14.40 KM. 

- Mjesecima upozoravam i apeliram prema vlastima da se donesu mjere i pomogne građanima kako bi se usporio ovaj inflatorni udar. Nakon odbijanja da barem privremeno obustave naplatu trošarina na gorivo, sada svjedočimo spiralnom rastu cijena. Upozoravao sam da ćemo ubrzo osjetiti drugi inflacijski udar, u koji već sada ulazimo, navodi Hadžić, prenosi Avaz. 

- Na slici možete vidjeti današnje cijene piletine, koje sam osobno napravio u jednom od marketa. Misli li vlast bilo što uraditi osim mjere koja ne može zaustaviti rast cijena, a to je ograničenje marži? – napisao je Hadžić u svojoj objavi na Facebook stranici uz priložene fotografije.

Foto: Facebook Leo Nicolier

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?