SKANDALOZNO Bivši čelnik OSA-e ne miruje

Iako osuđen za ratni zločin zbog silovanja, Bašić iz zatvora traži smjenu istražitelja SIPA-e

06.07.2016.
u 07:00

Muhidin Bašić, bivši čelnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) ne miruje ni u zatvoru. Preko sina Denijala šalje mailove i piše dopise Perici Staniću, ravnatelju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tražeči od njega suspenziju Marija Kapetanovića i Dženane Omerhodžić, istražitelja spomenute državne agencije koji su radili na istrazi koja je rezultirala procesuiranjem i osuđujućom presudom u predmetu “Mihidin Bašić i ostali”.

Podaci procurili u javnost

Podsjećamo, početkom 2013. godine Sud BiH osudio je Muhidina Bašića, ratnog načelnika Odjela službe državne sigurnosti Olovo, i Mirsada Šijka, vojnog policajca u ratu, pripadnika 122. lake brigade Armije BiH, na po sedam godina zatvora zbog zločina počinjenih u Varešu. Bašić i Šijak, bivši pripadnici Armije BiH, proglašeni su krivima zbog silovanja ženske osobe hrvatske nacionalnosti 25. siječnja 1994. u zatvoru u Varešu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije