Razgovarali smo s Lukom Krstanovićem, predsjednikom OV Tomislavgrad

I dalje ćemo pomagati roditeljima novorođenčadi, studentima i ostalima

sdasd
28.12.2016.
u 10:18

Na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad za predsjednika je jednoglasno izabran Luka Krstanović iz HDZ-a BiH. S novoizabranim predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavgrad razgovarali smo o njegovim planovima, suradnji s načelnikom i drugim temama vezanim uz ovu općinu.

Večernji list BiH: Preuzeli ste dužnost predsjednika Općinskoga vijeća Tomislavgrad, kakvi su vaši planovi?

- Prije nego što sam izabran za predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad imao sam političko iskustvo vijećnika u prošlom sazivu ovoga tijela. To iskustvo mi je pomoglo i nije mi trebalo neko vrijeme tranzicije na novu dužnost. Mogu reći kako sam na ovu dužnost izabran jednoglasno u Općinskom vijeću, čime sam jako zadovoljan i ponosan. Sve ono za što sam se zalagao kao nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Tomislavgrad na prošlim lokalnim izborima, treba biti provedeno. Nešto će možda biti provedeno u drugom organizacijskom obliku ili na neki drugi način od naše vizije, no uglavnom, pred nama je odgovoran posao i treba raditi.

Večernji list BiH: Kakva je suradnja s načelnikom?

- Iznimno sam zadovoljan radom našeg općinskog načelnika mr. sc. Ivana Vukadina, a naravno, zadovoljan sam i radom Općinskog vijeća Tomislavgrad. Prirodno je da dođe do nekih manjih rasprava, što je i za očekivati u parlamentarnoj demokraciji, s obzirom na to da participira mnogo političkih stranaka i odgovornosti su različite, ali Općinsko vijeće je uspješno pratilo rad načelnika Vukadina i u prethodna dva mandata. Tako da sam zadovoljan onim što smo uradili i postigli u proteklom razdoblju, a posebice kad se uzme u obzir činjenica da smo uradili nekoliko vrlo značajnih i velikih projekata za našu općinu.

Večernji list BiH: Koji su vaši prioritetni ciljevi, odnosno na čemu će biti naglasak rada?

- Programom rada definirani su ciljevi i prioriteti naših aktivnosti. Tako namjeravamo nastaviti najveći projekt koji je Općina Tomislavgrad imala u posljednjih nekoliko godina, a to je nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava. Namjeravamo ulagati i dalje u poslovne zone kako bismo osigurali daljnji ekonomski rast i razvoj. Ulagat ćemo u vodovodne sustave jer imamo još nekoliko područja općine gdje nam je to prioritet. Pripremili smo nekoliko projekata prekogranične suradnje s Hrvatskom, a kod viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini ćemo insistirati na rješavanju nekoliko važnih infrastrukturnih pitanja iz njihove nadležnosti. Dalje ćemo raditi na podršci zapošljavanju, a pripremili smo i projekte u području poljoprivrede. Naravno, socijalna komponenta će nam i sljedeće godine biti u prioritetnim zadacima tako da ćemo i dalje pomagati roditeljima novorođenčadi, studentima i ostalima. Konkretni projekti za realizaciju daljnjeg razvoja su spremni i dijelom su već prezentirani javnosti.

Večernji list BiH: Kakvo je stanje s proračunom općine?

- Na prvoj radnoj sjednici Općinskoga vijeća usvojen je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama proračuna općine za 2016., s izvršenjem do 30. rujna ove godine. Usvojen je i prijedlog odluke o privremenom financiranju općine za prva tri mjeseca 2017. uz obrazloženje da će se financiranje u prvom tromjesečju vršiti razmjerno sredstvima utrošenim u prošloj godini, te da u spomenutome razdoblju neće biti nikakvih projekata.

Večernji list BiH: Što možete poručiti stanovnicima općine Tomislavgrad na kraju jedne i početku nove godine?

- Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji zacrtanih planova, članovima Općinskog vijeća, općinskih povjerenstava, udruga, svim stanovnicima općine Tomislavgrad, koji su inicirali i pomogli u rješavanju potrebnih radnji kako bi nam svima bilo ljepše i kvalitetnije živjeti u našoj općini. Koristim priliku da uime svih članova Općinskog vijeća, moga zamjenika i moje osobno čestitam svim katolicima Božić. A svim građankama i građanima sretnu i uspješnu novu 2017. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?