DAN DRŽAVNOSTI RH

Hrvati u BiH su strateški interes vlasti Hrvatske

konzulat
VL FOTO
24.06.2014.
u 10:16

Veliki broj uzvanika na prijmu u konzulatu

Generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša upriličio je sinoć prijam u povodu Dana državnosti na kojemu se okupio iznimno veliki broj visokih hrvatskih uglednika, diplomatskih i predstavnika crkava i vjerskih zajednica u Mostaru. Konzul Pleša je u pozdravnome govoru koji je bio emotivan i povezan sa sinoćnjom utakmicom Hrvatske u Brazilu istaknuo da je Hrvatska uspjela ostvariti svoje snove te da nema razloga da tjeskobe i problemi zatamne pogled u budućnost naroda i države. “Ne radi se samo o državi, nego puno više od toga.

Radi se o domovini, a domovina smo svi mi zajedno ovdje okupljeni kao dom i obitelj. Samo u takvim okolnostima siguran sam u uspjeh naše države i naše domovine”, rekao je konzul Pleša. Dodao je kako je budućnost Hrvatske, ali i ove regije duboko vezana uz europsku ideja koja je zasnovana na vrijednostima povezivanja, a ne podjela. Na prijamu je nazočila i predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Darija Krstičević, kao i veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio. Krstičević je izrazila uvjerenje da će Hrvati u BiH ostvariti jednakopravnost uz krajnje principijelan stav Zagreba, kao članice Europske unije i NATO-a. “Položaj Hrvata u BiH je poseban i strateški važan interes Republike Hrvatske, a napose očuvanje jednakopravnosti i jačanje položaja. Vjerujem da ćemo zajedno to i ostvariti u skoroj budućnosti”, rekla je Krstičević na prijmu.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocsa
15:42 26.06.2014.

“Položaj Hrvata u BiH je poseban i strateški važan interes Republike Hrvatske, a napose očuvanje jednakopravnosti i jačanje položaja. Vjerujem da ćemo zajedno to i ostvariti u skoroj budućnosti” nemožeš vjerovati o čemu priča- dotičnoj je najvažnije mamu na putt povesti i trošiti novce poreznih obveznika

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?