čović i plenković

Hrvati neće prestati inzistirati na legitimnom predstavljanju na svim razinama

19.06.2018.
u 15:32

Hrvati neće prestati inzistirati na legitimnom predstavljanju na svim razinama

Akademik Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, sastao se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem u Zagrebu. 

Na sastanku je razgovarano o europskoj perspektivi BiH, Izbornom zakonu, gospodarskoj suradnji naših dviju zemalja, ali i o trenutačnoj migracijskoj krizi koja je zahvatila naše podneblje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Čović je i ovom prigodom istaknuo nužnost poštivanja ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH, na čemu Hrvati Bosne i Hercegovine neće prestati inzistirati. Bez njegove dosljedne primjene, sukladno Ustavu BiH i odluci Ustavnog suda u slučaju „Ljubić“, nije moguće postići trajnu stabilnost političkog sustava BiH i osigurati vladavinu prava.

Kazao je također da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, čemu je predsjednik Vlade RH gospodin Plenković pružio svoju punu potporu.

Bilo je govora i o migracijskog krizi, koja je posebice vidljiva na sjevernoj granici BiH i Republike Hrvatske. Usuglašena je neophodnost jačanja suradnje nadležnih tijela dviju država, kako bi se ovaj problem riješio na zadovoljavajući način.

Kada je u pitanju gospodarska suradnja, naglasak je stavljen na što skorije realiziranje mnogobrojnih projekata, čija vrijednost premašuje milijardu eura.

Na kraju susreta, gospodin Plenković je istaknuo kako je Hrvatska do sada nebrojeno puta pokazala da joj je suradnja s BiH prioritet, te će tako biti i u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije