Milorad Dodik

Hrvati moraju birati između nestanka i jednakog statusa

10.07.2017.
u 07:00

Kao na traci između dva sastanka u predsjedničkoj palači dobili smo svoj termin za intervju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. A on relaksiran i raspoložen čak i unatoč činjenici da se nalazi na ‘crnoj’ američkoj listi ili da bi ga daleko od pozicije vlasti željele vidjeti i neke europske administracije. A teme mnogobrojne, odluke Ustavnog suda, izmjene Izbornog zakona ...

Prije odluke Ustavnoga suda rekli ste da bi BiH mogao dogoditi raspad. Zašto ste to rekli i mislite li tako i danas?
Ta odluka je jedna od onih koje vode k tome. Naravno da mislim.

U kojem pravcu idu te odluke?
Radi se u gubitku povjerenje u pravosudnu instituciji koja je postala politički sud zbog politike stranaca koji su stajali iza ove odluke. I onda nam govore kako treba poštovati ustavne instance, što za nas načelno nije problem, ali kada imate egzaktni dokaz da se oni bave politikom, onda sve postaje jasno. Uostalom, mi smo i uputili apelaciju da bi se pokazao besmisao ovoga suda. Očekivali smo ovakvu odluku. Imali bi problem da je bila drukčija. Ne mogu vjerovati da su toliko naivni.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
07:58 10.07.2017.

Predlažem da mu se digne spomenik u Međugorju najveći hrvatski pfrijatelj i dobročinitelj. Čova će nadam se sa njim završiti na crnoj listi historiji kao profiter pljačkaš koruptivni element i da će him se bar pola imovine oduzeti i predati njihovim narodima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?