OTKRIO NAM JE ZAŠTO

Hrvat koji je uspješan poduzetnik u Njemačkoj: Mnogi hrvatski proizvodi ovdje su jeftiniji nego u Hrvatskoj

15.08.2022.
u 21:45

Iz rodnih Ričica kod Imotskog u Njemačku je došao kao dijete od osam godina. Bilo je to davne 1971. godine kada je Petrov otac Ante Budimir nakon devet godina rada u Njemačkoj odlučio dovesti cijelu obitelj u Bad Homburg. Otac je najprije radio kao građevinar, a kasnije kao hotelijer kupivši vlastiti hotel Zum Löwen te na kraju osnovao tvrtku za uvoz hrvatskih vina, maslinova ulja i ostalih proizvoda u Njemačku.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, kad dolazi do olakšanja uvoza svih prehrambenih proizvoda, pogotovu visokokvalitetnog sira i suhomesnatih proizvoda te hrvatskih vina i maslinovo ulje koji se najviše traže u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji i Nizozemskoj, Budimirova tvrtka znatno je povećala kvote uvoza i pozicionirala se kao najvećih uvoznik hrvatskih vina, maslinova ulja i alkoholnih pića ne samo u Njemačku već i šire. Svoju tvrtku, kojoj je promijenio ime u Budimir – Kroatische Weine und Feinkost, od početka vodi pod geslom "uvozi i prodaji samo ono što i sam jedeš i piješ". Vođen tim geslom, iz godine u godinu ostvaruje povećanje prodaje orijentirajući se, osim na poznate i u svijetu priznate hrvatske brendove, i one koje sam prepoznaje kao visokokvalitetne s cijenom koja odgovara kvaliteti.

– Zbog manjih poreza i trgovačkih marži mnogi su hrvatski proizvodi na njemačkom tržištu jeftiniji nego u Hrvatskoj te samim time i konkurentniji u tržišnoj utakmici gdje omjer cijene i kvalitete mora biti uravnotežen – smatra Budimir koji u obiteljski posao, u kojem mu pomažu supruga Tonka i brat Ivo, polako uvodi sina Antu Budimira koji nosi djedovo ime i prezime, a koji novim idejama i znanjem stečenim na nedavno završenom fakultetu unosi svježinu u poslovanje.
 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije